Sunday, October 18, 2015

Натурален дезодорант на Dihana Cosmetics - Уникален продукт!!!

Здравейте,
Този път ще бъда изключително кратка, точна и ясна, защото за този продукт мога да кажа само - КАКВО ЧАКАТЕ, КУПУВАЙТЕ !!!
Става дума за натуралния дезодорант на марката Dihana Cosmetics, който си поръчах от ТУК преди около 2 седмици. 
А ето го и него:




Както виждате продуктът е в твърдо състояние в много симпатично бурканче и не се пръска както стандартните дезодоранти, които сме ползвали досега. Но това не бива да ви стряска, защото този сладур се нанася изключително лесно като загребете малко количество със шпатулка или каквото имате под ръка и разтриете продукта с ръката си под мишницата до пълното му усвояване. Попива моментално и абсолютно не оставя никакви следи. Докато го нанасяте той се превръща в нещо като мек крем, а по пръстите ви остава лека пудра. Измивате си ръцете със сапун и сте готови :) 
Ще кажете, че този продукт не е удобен за употреба и затова не искате да го пробвате?! Много ще сгрешите!!! Това е първият дезодорант, който на 100% ме предпазва от изпотяване и съответно от неприятна миризма и в същото време е напълно безвреден, защото е произведен изцяло от натурални био продукти. Ето и съдържанието му:

Основното му тяло е съставено от био сертифицирани кокосово и какаово масло, които освен,че ухаят ароматно имат и лечебни свойства за кожата. Добавихме сода бикарбонат, но отново веган и без алуминий (на Red Mill Farm) , прах от arrowroot, екстракт от хмел и букет от аромати, които дезинфекцират, ароматизират и подхранват. Основната комбинация ,която ни допада най-много на нас е иланг-иланг, индрише и бергамон.


Вие,ако искате продължавайте да използвате спрей-дезодорантите, които съдържат алуминий (погледнете етикета на дезодоранта, рол-она или стика си и ще видите в съдържанието има Aluminium Chlorohydrate или нещо друго, което да започва с Aluminium). Аз, обаче, повече нямам намерението да използвам такива продукти, защото има доказателства, че при жени болни от рак на гърдата в организма е открито съдържание на алуминий. Ето малко информация по темата от сайта framar.bg

Субстанциите в състава на дезодорантите против изпотяване, които биха могли да причинят рак, се абсорбират от организма през нарушената повърхност на кожата на подмишниците след избръсване. Тези субстанции се депозират в лимфните възли в зоната на подмишниците, а в резултат на действието на тези дезодоранти не могат да бъдат изхвърлени чрез естественото потене, което бива потиснато от активните съставки на въпросните продукти. Това води до увеличена концентрация на токсини, което от своя страна кара клетките да мутират.

Повечето видове рак на гърдата са локализирани в горния външен квадрант, тъй като тази зона се намира най-близо до лимфните възли, засегнати от употребата на антиперспиранти (гърдата, ако бъде възприета като окръжност, в чийто център се намира зърното, мислено се разделя на четири части по вертикала и хоризонтала. Секторите, които се образуват по този начин, се наричат квадранти. Горният външен квадрант е този, който се намира най-близо до подмишницата – между 12 и 3 часа, ако си представим, че гърдата е циферблат, поставен пред нас).

При мъжете рискът от развитие на рак на гърдата е много по-малък, тъй като те не бръснат подмишниците си и космите, които растат там, пречат на химикалите, съдържащи се в дезодорантите, да бъдат абсорбирани в тялото.

Но да се върнем на прекрасния продукт на Dihana Cosmetics. В описанието на сайта пише, че получавате безплатно и шпатулка за по-лесно и удобно нанасяне, но аз не получих такава. Може би са забравили да я сложат в пакета. Затова сега използвам една шпатулка за нанасяне на кола маска и тя ми върши чудесна работа.



Ако проявявате интерес към този продукт,то можете да го поръчате ето ТУК Към момента е намален от 20 на 15 лв. 


No comments:

Post a Comment